U laži su kratke noge !

U laži su kratke noge !

Na našem sajtu bila je najavljena i “prokomentarisana” sednica SO Srbobran na kojoj je jedna od temi bila: “ODLUKA O STAVLJANJU VAN SNAGE ODLUKE O PRENOSU PRAVA KORIŠĆENJA NEPOKRETNOSTI BEZ NAKNADE”. Na sednici se diskutovalo, obrazlagalo, a glavni razlog zašto su glasali za ovaj predlog neki od govornika (Mladenović, Dudvarski, Alargić, Čestić) naveli su činjenicu da je to glasanje više formalne prirode, a da će se konačno izjašnjavanje desiti tek kada se ponude rešenja za budući pravni status odmarališta. Ne baš korektno, ali podnošljivo. Tačno je da je u svom izveštaju Državna Revizorska Institucija navela da treba preispitati pravni status odmarališta bez prejudiciranja rešenja, ne navodeći dakle obavezu da se sa odmaralištem uradi, ovo što se radi. Inače ovaj izveštaj, dobro skrivan od javnosti) ima 189 (stoosamdesetdevet) strana, a i on će biti tema jednog od narednih mojih tekstova, kome će se posebno obradovati Zoran Mladenović.

Na toj skupštini se posebno istakao Mladenović koji je grčevito branio stav da se glasa ZA, tako da mu je ostalo upamćeno: “Ne razumem zbog čega se pravi problem, jer ovom odlukom mi samo vraćamo odmaralište, opštini Srbobran na upravljanje.”,

Juliji Popić-Cici: “Sve o čemu se danas glasa je da se Odmaralište u Sutomore izuzima iz Centra za sport i daje opštini na upravljanje“,

Zoran Dudvarski: “Smatram da je obrazloženje koje je dala J.Popić jasno i mi ćemo podržati ovu odluku

Milena Alargić:”Najprostije srpski rečeno ovde se samo radi o uskladjivanju poslovanja sa propisima“, i naravno:

Neško Čestić: “Sutomore nije na prodaju i dovešćemo ga u stanje da bude najlepše do sada“.

U sve bi ovo mogao da poveruje običan građanin, dok nije objavljen Službeni glasnik opštine Srbobran br.10. A u njemu pod tačkom dnevnog reda: “Odluka o stavljanju van snage odluke o prenosu prava korišćenja nepokretnosti bez naknade” stoje sledeći zaključci:

Član 1. Opšti opis nepokretnosti (odmarališta) i Zaključak UO Centra za sport i turizam o “ustupanju” nepokretnosti.

Član 2. “Ova odluka se donosi zbog statusne promene gašenja poslovne jedinice i osnivanja samostalnog pravnog lica DOO za obavljanje turizma u Sutomoru, RCG, čiji će osnivač biti Opština Srbobran”.

Član 3. “Do gašenja poslovne jedinice i osnivanja samostalnog pravnog lica navedenog u Članu 2. ove Odluke,a koja se mora izvršiti najkasnije do 31.12.2017.god., Centar za sport i turizam će upravljati nekretninom navedenom u članu 1. ove Odluke, kao i poslovnom jedinicom u ovom sastavu”.

Član 4. “Zadužuje se Odelenje za urbanizam, stambenokomunalno poslovanje i zaštitu životne sredine OS da osnivanje samostalnog pravnog lica DOO sprovede kod nadležnih organa u RCG”. Potpisao Predsednik SO Srbobran Radivoje Paroški,25.05.2017. god.

DA LI JE OVAJ ZAKLJUČAK ONO ŠTO SU ČULI GRAĐANI SRBOBRANA I GLASALI ODBORNICI SKUPŠTINE?? KO IMA PRAVO DA SE DRZNE I OZVANIČI ZAKLJUČKE KOJI NISU BILI PREDMET TAČKE DNEVNOG REDA, DISKUSIJE I GLASANJA?

Obzirom da je ovo popisao Predsednik SO Radivoje Paroški, on se po službenoj dužnosti mora smatrati odgovornim za ovako sročen zaključak. Po zakonu, ovo se mora tretirati kao ZLOUPOTREBA SLUŽBENOG POLOŽAJA sa ciljem da se dezinformiše javnost i dovedu u zabludu odbornici SO. Pošto ovo nije prvi put da navedeni potpisuje slične zaključke, izražavam sumnju i da će ovaj slučaj imati posledice na “rad” navedenog.

A sada i nekoliko činjenica i pitanja vezanih za ovaj zaključak:

 1. Po Zakonu o lokalnoj samoupravi i Statutu opštine, među 42 nadležnosti ne postoji: “osnivanje samostalnog pravnog lica”.
 2. Zašto se žurilo sa ovom tačkom (izgovor da je to traženo revizijom baš ne stoji u popunosti) ako su nadležnosti vraćene Centru za sport i turizam, i na koji će način biti knjiženi prihodi i rashodi ako je sada vlasnik nekretnine opština (više takvih primedbi je bilo u Izveštaju DRI i u vezi drugih ustanova).
 3. Da bi se osnovalo novo DOO za obavljanje turizma u Sutomoru (zašto samo Sutomoru), potrebno je ukinuti tzv, poslovnicu u CG. Opet se postavlja isto pitanje: kako neko u nečije ime može da upravlja tuđim vlasništvom.
 4. Kada proučite Zakon o privrednim društvima CG, Zakon o turizmu CG i pravila rada Centralnog registra privrednih subjekata CG (CRPS) možda shvatite u kakvu ste se igru upleli. U Zakonu o privrednim društvima jasno je definisano kako “stranci” mogu da registruju DOO. Može se videti da je neophodno da postoji DOO u matičnoj državi (o čemu je više puta skretana pažnja u komentarima na ovom sajtu). Znači dva DOO, duplo zaposlenih, eto prilike da se udomi još “kadrova” ove koalicije.
 5. U Delu VII – DIO STRANOG DRUŠTVA, u članu 93. stoji da su kazne za neprijavljanje promena (pa i vlasništva) između 500 – 20.000 evra. Pošto u CRPS CG stoji da je vlasnik odmarališta Srbobran Centar za sport i turizam, čeka vas i ovaj problem.

Ima tu još dosta stvari, ali moraće i vaši “stručnjaci” da se potrude oko daljeg statusa odmarališta.

Da se malo podsetimo i glasanja. U Službenom glasniku opštine Srbobran br. 9 izašla su rešenja o postavljanju novih članova sledećih komisija:

– za dodelu sredstava crkvama i verskim zajednicama,

– za posebne programe i sporta,

– finansiranje/sufinansiranje projekata iz oblasti kulture i umetnosti,

– dodeli sredstava za realizaciju projekata udruženja u oblasti socijalne i zdravstvene zaštite i drugih udruženja.

Dosadašnji predsednik Neško Čestić se povukao iz svih ovih komisija (verovatno su pare potrošene, pa da čovek ne gubi vreme) i na sva ČETIRI mesta izabrao (očigledno opštinskog univerzalca) ZORANA DUDVARSKOG. Doduše,u tri se našlo mesta i za mladog Mladenovića. Da li je ovo predmet neke trgovine pred glasanje, slučajnost, prepoznavanje sposobnosti ZORANA DUDVARSKOG zaključite sami. Uostalom, u poslednje navedenoj komisiji je član dr. Gazepov, pa ako to nije sukob interesa, onda ne znamo šta je.

Predsednik nas je obradovao slikama renoviranih lokala u Sutomoru. Svaka čast, urađeno svetski. Ali opet čovek nesvesno otvori neka pitanja:

 1. Iz kojih sredstava je finansirano ovo renoviranje ako u Budžetu opštine za 2017. god. za ovu namenu nema predviđenih sredstava (možda iz budžeta CG)?
 2. Pošto je očigledno da su radovi bili obimni, na sajtu opštine ne postoji informacija o raspisivanju Javne nabavke za ovu namenu.
 3. Koliko su koštali radovi i ko su bili izvođači?

4.Ko koristi lokale, po čijem odobrenju, sobzirom da nije bilo produženja zakupa, niti licitacije?

5.Ko je vlasnik firme koja je istaknuta na  lokalu i po čijem je to odbrenju urađeno?

6.Ko je to renoviranje platio, i po kojoj odluci skupštine?

Ovde se ne završava priča o našem odmaralištu u Sutomoru. Slobodni Srbobran će i dalje budno pratiti sva dešavanja, jer kada je ova opštinska vlast u pitanju iznenađenja (najčešće neprijatna) su sasvim izvesna!

I opet za kraj:

Teško Bogu s nama kakvi smo!

M.S.

Share this post

Comments (44)

 • Zoltan Reply

  Zoran Dudvarski Jare novi Turiski knez.

  June 7, 2017 at 11:02 am
  • bojan Reply

   Ovaj Jare Dudvarski bolje da se vata Nadine pekare nego politike.Ona žena da se raspadne od posla a ovaj lelemudari po selu a nema ni nedelju dana radnog staža.

   June 7, 2017 at 2:28 pm
  • Vruće Jare Reply

   Vruće Jare u Kneževoj (Neškovoj) tepsiji.

   June 7, 2017 at 3:31 pm
 • Belic Reply

  Milane ovim tekstom si ih naj razumnije receno J…bo u njihov pokvareni mozak. Znali su oni dobro sta potpisuju , drugo je pitanje koliko su ostetili (nas budzet , opstinski) a sta su dobili za uzvrat.Kako vas je cesko samo lepo izigrao i namestio, dali ste sada svesni da kako narod kaze”ZA DISTE NISTE!”
  Koga cete vi sada da pretstavljate bando lakomislena, ili ste tu da bi pod okrivljem Ceska i NAPREDNE STRANKE uglavite sebe u precenat od svega opljackanog.
  Jos jedan dokaz da Cesko nije najgori , ONI SU G…V..A!!!!

  June 7, 2017 at 11:41 am
 • broj 1 Reply

  sta ocekivati od naprednjackih mrsomuda , selo je malo i zna se o svakom sve a tko to biva u ovo vucje vreme !

  June 7, 2017 at 12:37 pm
 • očajan sam... Reply

  I Jare kaže ” … ja ću podržati ovu odluku…” ti si jedna nemoralna ljudska ……. koja je obmanula i prevarila birače pa i mene lično.
  Ni na kraj pameti mi nije bilo,pa ni da pomislim, da si Jare takav podmukao i podkupliv lik,da ti je lični interes ispred obraza,morala,reči,da ti je interes ispred interesa naše dece koja su more videli jedino kroz Sutomote i nikada više.Ti si Jare glasao za otvaranje firme koja će predati ( ne prodati ) Sutomore tamo nekom… ne pokušavaj da se pravdaš i da objašnjavaš kako TO ne znači TO,ili kako to ti nisi znao da će to na kraju tako ispasti.
  Bilo kako bilo ti si “posao života” izglasao bitangi koji te je za uzvrat častio tamo nekom funkcijom kako se u tekstu navodi. Uživaj Jare u svim funkcijama koje ti je za nagradu dodelio predsednik opštine,slatko ti bilo ,a ja ti želim da ti svaki tvoj san bude ispunjen Sutomorem ako ti to nešto znači – FUJ .

  June 7, 2017 at 12:39 pm
 • AntiBot Reply

  Stefanovic rekao da ce da hapsi predsednike opstina zbog zloupotrebe polozaja bez obzira iz koje su stranke.
  Prosledite mu sve pa da vidimo sta ce biti i hoce li ispuniti receno.

  June 7, 2017 at 3:18 pm
 • milivoj Reply

  Po rečima Milene Alargić najprostije srpski rečeno a po mome mišljenju Milena Alargić je oličenje ljudske gluposti i neotesanosti. Da je svesna koliko je plitka i koliko gluposti izgovori u samo jednom obraćanju ona nikada više za govornicu ne bi stala.Sigurno su joj to do sada pokušali na fin način reći njene partijske kolege ali ona to jadana sigurno i opet nije razumela.Ona u svakom svom obraćanju najviše bruke nanosi samom SNS,a o njenoj sramoti više niko ni ne obraća pažnju zato što je ovo njen maksimum intelektualnog nivoa zato je dalje svi sažaljevaju.Klela se na vernost Šešelju pa ga orva izdala,to je Milena.Važno je da svaki dan sve kraću i kraću suknju nosi i to takvoj radikalki dođe kao znak raspoznavanja. Ostavi naše odmaralište našoj deci.

  June 7, 2017 at 7:29 pm
 • Deja Reply

  Zamolio bih vas Milane da proverite informaciju dali Dudvarski dobija za jednu komisiju po pedeset hiljada dinara to jest dvesta hiljada dinara ukupno na mesecnom nivou, za sve cetiri komisije. Unapred hvala !

  June 7, 2017 at 8:28 pm
 • broj 2 Reply

  Ljudi pa taj Zoran Dudvarski nije ni zašta i njega Čestić stavio u 4 komisije ako taj Jare zna šta treba da radi ja ću se ubiti.Čestić je namerno izašao iz tih komisija da bi mogao da grabi što više a u te komisije stavio ovog gologlavog neradnika a ovaj ništa nevidi samo glasa.

  June 8, 2017 at 3:08 am
 • slepac Reply

  Cestitam Cesticu na pedantnom odabiru budala koje slepo i verno glasaju za svaku njegovu privatnu zamisao.Pored njegovih odbornika dve Alargicke,Brasnjo Nandike,onog celavog iz Turije (neznam ime),Dudvarskog,…cudno je da jos crkvu imamo,dom zdravlja,most,…jer kako imaju svoju glavu za razmisljanje mislim da ce mo sigurno i bez ovih institucija ostati.

  June 8, 2017 at 3:52 am
 • kadteklaotutabugarin Reply

  Pa nije baš lepo, svi se ostrvili na mog Jareta. Pa ako je Jare nije ovca. Znao je on da je imao jednu šansu da prevari prijatelje, komšije, i šta sad. Sad moraš iskoristiti priliku, jer drugu nećeš dobiti. Dugo se Jare muva po opštini i video čovek da se nikom ništa nije desilo ako je davao lažna obećanja, krao ili kraduckao, menjao tabore, Kada će da naplati “toliki trud”, ako ne sada kada je uvalio u trgovačko društvo koje neko naziva i Opština Srbobran. Uostalom, nije on sam sebe postavio u te komisije, učinilo je Opštinsko veće na čelu sa neprikosnovenim kadrovskim magom Neškom Čestićem. Uostalom, imao je i svetli primer u dr. Gazepovu, čovek procvetao otkad se priklonio dojučerašnjim “smrtnim neprijateljima”. Uostalom, Jare ima još jednu šansu da pokaže da nije baš toliko moralno zaglibio a to je naredna sednica SO. Ako bude glasao da se usvoji falsifikovani zapisnik sa prethodne sednice, znači da je definitivno na putu bez povratka.to
  Ali nije Jare baš za sve odgovoran. Gore navedeni zaključci nisu mogli biti doneseni bez Neška Čestića, Radivoja Paroškog, Čestićevog pravnog podupirača Julije Popić Cice (zašto mnogo njih ima ove nadimke: Cica, Ceca,, Neca, ne verujem da im to neko tepa iz milošti) i naravno Mladenovićevog pravnog genija Savkova (udomiše ga u Službeni glasnik). Valjda se i o njihovoj drskosti, osećaju nedodirljivosti i spremnosti da “prevare” čak i legalno izabrane predstavnike (odbornike) može reći ponešto. Možda se i oni oglase i prosvetle nas novim ČINJENICAMA, sem ako Čestić nije zabranio članovima SNS da čitaju tekstove na ovom sajtu (kao što je gazda Vučić uradio sa Kurirom).
  Znači gospodo odbornici, ako usvojite zapisnik sa prethodne sednice potvrđujete da ste saučesnici u ovoj kriminalnoj radnji koja se može nazvati i kako “legalno” oteti odmaralište u Sutomoru.

  June 8, 2017 at 7:09 am
 • Kum Reply

  Gajinov Milana je pokazala da je pametnija od vecine vas odbornika!
  Ili joj je kum dosapnuo da ne glasa , zbog cega verovatno oni znaju

  June 8, 2017 at 10:55 am
 • karaDragan Reply

  Clanove i odbornike SNS jos i razumem ali Jareta Dudvarskog ne mogu ! Cime ga je taj nesrecnik Nesko Cestic opcinio ili bolje reci kupio ….jednog dana ce se sigurno saznati.Od svih koalicionih partnera SNS ti si Dudvarski najvece razocarenje i ovaj tvoj sramni gest ce se pamtiti,a ti JAre kako izdrsis svu tu svoju sramotu ja ne znam,prosto ti se divim kakav obraz i stomak ti imas.

  June 8, 2017 at 8:26 pm
 • znamjavas Reply

  Poštovani uredniče, izgleda da koalicioni partneri (SNS i SPS) bojkotuju Vaš sajt. Ne znam da li je i to deo koalicionog sporazuma uz već poznate stavke koje se uglavnom tiču kako proporcionalno rasporediti i opljačkati ovo sirotinje što je ostalo od Srbobrana. Pošto nemaju argumente da pobiju ne samo ovaj tekst, već i sve predthodne, udarili su tihi bojkot. Prevedeno, nema bruke i sramote koje naši obrazi ne mogu da izdrže. Zloupotreba moći, osećaj nedodirljiosti, osionost,, bahatost, apsolutna nezainteresovanost šta o njima misle građani Srbobrana već je dostigla nivo da mislim da je to odbrambeni štit u paničnom strahu da ovo što se dešava izađe iz njihove “proklete avlije”. Znaju oni da su njihove gazde ćudljive, pa začas okrenu ćurak i počnu da metu po svom sopstvenom prljavom dvorištu. A većina njih nema “rezervni položaj”, Moraće ostati ovde, među ljudima koji će okretati glavu od njih kao da su gubavi, pljuvati za njima i čekati vreme da im se osvete za sve učinjeno njima i ovoj opštini. Ja sam doživeo čak i da mi pišu pesme, a Vas uredniče neće da udostoje čak ni nekog sitnog demanta (makar svi znali da je lažan).
  Zato još jedan apel ovim privremenim vlastelinima, dozovite se pameti, pogledajte ljude pored kojih prolazite svaki dan, osluškujte malo puls naroda, podelimo nekako ovu nesreću koja je zadesila i Srbobran i Srbiju. Pokušajte učiniti dobre stvari po kojima će vas zapamtiti i na koje bi mogla biti ponosna i vaša deca. Nije to ništa teško, potrebno je samo biti čovek. Ako to ne želite, siguran sam da ovaj sajt (koji se inače sve više čita i van Srbobrana) ima još veliki broj tema kojima će ovom narodu pokazati da ste odbili da budete ljudi.

  June 8, 2017 at 10:31 pm
 • Zapisnik Reply

  Baš me zanima kakva će pravna dejstva proizvesti neusvajanje zapisnika? Sve i da se to dogodi, da li će odluke sa održane sednice će biti stavljene van snage? Dajte, molim vas, to se nije desilo nikad u istoriji srpskog parlamentarizma. Institucija (čuj institucija :)) usvajanja zapisnika regulisana je Pravilnikom o radu Skupštine. Moguće je da grešim, nisam pravnik, ali ni tu niti u bilo kom pravnom aktu ne stoji kakve konsekvence nosi “neusvajaje zapisnika”.
  Glupa institucija usvajanja zapisnika je jednako glupi relikt Titinog doba koji zapravo ničemu ne služi nego da bi se utvrdilo da je tokom održavanja sednice “bilo sve u redu”.
  Dakle, ukoliko je bilo koja odluka već objavljena u Službenom listu, neusvajanje zapisnika je najmanji razlog zbog kojeg će se ista povući. Daću vam primer, ne svež ali svakako najpoznatiji. Svojevremeno, u oktobru 2003. godine nije usvojen zapisnik sa vanredne sednice Skupštine Srbije održane 22. juna iste godine. Na toj sednici je Kori Udovički (sećate se Kori?) izabrana za guvernerku NBS. Zbog neusvajanja zapisnika bila se podigla prašina, da Kori nije legalo izabrana. Tada je profesor pravnog fakulteta Zoran Tomić, koji je često gostovao na TV tumačeći pravne kalambure rekao: “Zapisnik, kada biva usvojen, ima svojstvo javne isprave, što znači da pravno perfektan zapisnik svedoči o onome šta se dešavalo na toj sednici. Ako zapisnik ne bude usvojen, on ne može imati svojstvo javne isprave, u nekom postupku se niko ne može pozivati na autentičnost tog zapisnika jer ga nije potvrdilo telo pred kojim se zbivalo ono na šta zapisnik upućuje. Ne može se reći da odluke nemaju pravnu važnost, ali su one na neki način slabije jer ih ne podupire zapisnik. Mogućnost ponovnog izbora guvernera i novog glasanja je vezana za ponavljanje postupka na osnovu novih dokaza i činjenica”.
  Da se vratim u Srbobran 15 godina kasnije, mada se ništa zapravo promenilo nije. Što se tiče odluke SO Srbobran vezane za odmaralište licitirati da će se bilo šta desiti ukoliko Zapisnik ne bude usvojen je običan nonsens. Jasna mi je logika onih koji pozivaju na neusvajanje zapisnika, ali manite se, u praksi stvari jednostavno ne funkcionišu na taj način. Postoje drugi putevi. Za početak šta bi sa tužbom koju su ovde najavljivali neki građani? Zapravo, naslućujem odgovor, piše velikim slovima.

  June 9, 2017 at 7:42 am
  • Milan Stijačić Reply

   Bravo.
   Svojski ste se potrudili da utičete na odbornike da na sledećoj skupštini (četvrtak 15.6 2017 ) ni ne pokušaju da ne usvoje zapisnik sa predhodne skupštine.Vaše objašnjenje da to ne usvajanje zapisnika ne može da ima nikakvo pravno dejstvo jednostavno ne stoji.Sve i da je tako kako vi pišete,odbornici prilikom tog glasanja imaju šansu da makar malo operu svoje obraze i javno saopšte građanima da su bili obmanuti ili jednostavnije rečeno slagani od strane svjih koalicionih partera odnosno zavedeni, da na osnovu lažnih informacija, glasaju kako su glasali.Upravo ovo vaše iznošenje potpuno neistinitog stava je potvrda da to ne usvajanje zapisnika može da ima i te kakvu snagu i da postoji opravdan strah da do toga može da dođe.

   June 9, 2017 at 8:27 am
   • Zapisnik Reply

    Zar stvarno neusvajanje zapisnika vidite kao način da se obori skupštinska odluka? Mislio sam da ste ozbiljniji. Ne znam da li postoji kakav strah kod vlasti od neusvajanja zapisnika, ali ako se samo na to oslanjate slaba je vajda. A za vaše ostale konstatacije, šta sam hteo pročitajte još jednom tekst ili konsultujte nekog sa sve četiri godine fakulteta. Zašto ne podnesete tužbu kad već sumnjate na malverzacije ovog tipa?
    I ne trudim se svojski da bilo šta bilo kome dokažem. Sve je prilično jasno.

    June 9, 2017 at 8:46 am
    • Milan Stijačić Reply

     Ne. Ja sam apsolutno svestan načina na koji bi to moglo da se uradi,ali zašto sputavati nekoga ko danas tvrdi da je obmanut, da to i javno kaže.U tome je poenta moga komentara.I odkuda vam ideja da niko,ama baš niko ne vodi računa i o toj tužbi koju pominjete. Znate,društvo u kome trenutno živimo je takvo kakvo jeste i ja lično,a ni vi,ne možemo baš puno da utičemo na to da se promene,ali možemo da se ne zaboravi šta je činjeno u sadašnjem vremenu. Ponekad je potrebno da prođe neko vreme da dođu neki drugi ljudi da bi se došlo do pravde, a ponekad pravda sustigne krivca kada joj se najmanje nada. Eto vam primer od juče. Ni funkcioneri koji su pohapšeni juče, a bili su u vlasti se tome nisu nadali, a ipak su uhapšeni.I na kraju! Kažete da je sve prilično jasno! Na šta konkretno mislite? Meni u vašem komentaru smeta samo to, što se ni jednom niste osvrnuli na činjenicu da će Srbobran izgubiti jedinu vrednu stvar,već ste uložili vaš trud samo na to da uputite odbornike da i eventualni njihov stav da se ne usvoji zapisnik, neće imati nikakvog efekta .Otud i moje mišljenje da ste to uradili smišljeno i ne dobro namerno po sredinu u kojoj živimo (makar ja)!

     June 9, 2017 at 10:17 am
  • znamjavas Reply

   Možda je nepotrebna ovolika rasprava oko glasanja za usvajanje zapisnika. Ako ste dobro pročitali ceo tekst, predlog za neusvajanje zapisnika se isključivo odnosi na jasan i glasan protest odbornika zbog obmane koja je izvršena. Znači ovo je više moralni čin, da odbornici priznaju da su glasali sa ubeđenjem da je ono što su im prezentirali pomenuti u tekstu loše spremljena laž. U ovako uređenoj pravnoj državi logično je da apsolutno ništa ne mora da proizvede pravne posledice. Iskreno, meni je malo smešno što ste citirali mišljenje nekog “profesora” iz 2003. god. u kojoj je izrekao glupost nedostojnu bilo kakvog komentara: “NE MOŽE SE REĆI DA ODLUKE NEMAJU PRAVNU VAŽNOST, ALI SU ONE NA NEKI NAČIN SLABIJE JER IH NE PODUPIRE ZAPISNIK”. Da li on to nama objašnjava da postoje odluke sa jačom i slabijom pravnom važnosti. Ako je tako učio svoje studente, da li nas onda nešto nešto čudi kada naivno pomenemo vladavinu prava.
   Uostalom, ni jednom se niste izjasnili da li se ovde radi o zloupotrebi službenog položaja navedenih lica, a neglasanje za zapisnik upravo otvara to pitanje. Postoji i institucija odborničkog pitanja, pa ako se ono slučajno desi vezano za ovu tačku neko će morati da odgovori i potpiše taj odgovor.
   i JOŠ JEDNOM DA PONOVIM, NEGLASANJEM SE NE OBARA SKUPŠTINSKA ODLUKA JER ONA U OVOJ FORMI “DE FACTO” NIJE DONESENA. RAZMISLITE MALO I NA TAJ NAČIN!

   June 9, 2017 at 1:22 pm
 • Zapisnik Reply

  Zaboga, pa za to odmaralište su moji roditelji izdvajali novac. Naravno da će mi ga biti AKO ode na doboš. Ono na šta ja ukazujem jeste da je pozivanje na neusvajanje zapisnika nešto što neće funkcionisati, nešto što daje lažnu nadu. To sam ilustrovao mišljenjem uglednog profesora na katedri za javno pravo, profesora upravnog prava. Pretpostavljam da mi nećete verovati na reč, ali tekst nisam napisao smišljeno i sa namerom da odvratim odbornike od “glasanja protiv zapisnika”, već da pozovem na druge, po meni mnogo efikasnije načine osporavanja ove odluke.
  Po Vašoj toj logici, mogao bih, zaista bez uvrede, da vas upitam zašto insistirate na nečemu što neće funkcionisati?
  Prvo zbog primera koji sam vam dao gore, drugo zato što se u istoriji srpskog parlamentarizma nikad nije desilo da neusvajanje zapisnika proizvede retroaktivno dejstvo i treće i po neke najbolnije zato što vlast ima apsolutnu većinu u lokalnoj skupštni. Da skratim, zašto instirate na nečemu što provereno neće funcionisati kad postoje efikasniji načini. Namera?

  June 9, 2017 at 10:46 am
  • Milan Stijačić Reply

   Ja ne insistiram ni na čemu iz više razloga.Kao prvo ko sam ja da bih isistirao!Drugo,mogu ja da insistiram koliko god hoću,biće onako kako odbornici izglasaju! Ovde je u pitanju nešto drugo.Ako već pojedini odbornici javno pričaju kako su izmanipulisani i kako oni nisu glasali za odluku koja se našla u službenom listu,zašto ih sputavati da to iznesu za skupštinskom govornicom.Mišljenja sam da pojedine odbornike koji se osećaju prevarenim ne treba obeshrabrivati,već naprotiv da im treba pomoći da se odvaže i suprostave očiglednoj manipulaciji.Kažete postoje efikasniji načini,zašto ih ne podelite sa nama?Pomozite Srbobranu da sačuva svoju imovinu,za koju su kako kažete, i vaši roditelji izdvajali sredstva.

   June 9, 2017 at 11:40 am
 • Jare član SNS porodice Reply

  Da li se sećate da je Čestić na svom facebuk profilu jednom prilikom okočio fotografiju sa salaša u kom živi,sa “jaretom” na stolu uz prateći tekst ” još jedan član porodice”?
  To nije bilo bez veze ! Aludirao je na milog mu čoveka Jareta koji se baš tada zakunuo na vernost i postao siguran glas za otimačinu Sutomora.Jare je tada postao član Čestićeve porodice ( SNS ).

  June 10, 2017 at 3:07 am
 • jare Reply

  Jare clan sns porodice.
  Slazem se sa vama , malo jare molo lepo dok ne poraste.
  Onda preskace plotove, penje se na krovove, pase u tudjim dvoristima.
  Sto narod kaze DJAVOLJA ZIVOTINJA!!!

  June 10, 2017 at 10:00 am
 • sve je kao naučnofantastični film Reply
  June 10, 2017 at 7:30 pm
 • osmeh Reply

  Bravo za Jareta,najsposobniji covek u opstini.Predsednik cetiri komisije koje se u potpunosti razlikuju.Bravo,svaka cast,nismo ni sumnjali u njega.

  June 11, 2017 at 5:02 pm
 • Sa coska Reply

  A sta na to sve kaze diler iz Kebidza???Zasto se od njega ne uzme intervju da naucimo kako do prvog miliona?

  June 11, 2017 at 6:12 pm
  • Milan Stijačić Reply

   ???

   June 11, 2017 at 9:12 pm
 • Melanija Reply

  Neki od odbornika bi na skupštini u četvrtak mogli da operu svoj obraz,ako ništa drugo makar da javno kažu da su obmanuti.Ako su obmanuti kao što pričaju.

  June 12, 2017 at 11:22 am
  • Jare SNS Reply

   Poštovana Melanija,
   morate shvatiti da je sve do jedan odbornik pametniji od Čestić Neška i zato nemojte misliti da je Neško njih obmanuo NE ! Odbornici su samo odlično finansijski podmireni pa su zato i glasali za početak otudjenja Sutomora.Uzmite u obzir samo odbornika Jareta,zamislite to što kaže urednik Milan obavlja Jare četiri funkcije,pa koliko se Jare naplati a mi ne znamo ?

   June 12, 2017 at 2:42 pm
   • srbobranac Reply

    Cesticevo Jare, je ljudsko i svako moguce drugo razocarenje,Jare moze ostati uvek samo Jare koje,bleeeeji,uvek i u svemu zavistan od drugog,ne moze bez pastira,i zato …. kakav covek takav i nadimak.Dao Bog pa je iz Turije,Srbobranci takvog ne bi dva dana trpeli.

    June 12, 2017 at 7:41 pm
 • clan Reply

  Pa nama turijanci i cenejci vode opstinu! Salasari , pulini… piii gade mi se !!!
  A Ljubisa preletacevic Tesanovic, pa dotakli ste dno!!!
  Svakog normalnijeg clana sns treba da je sramota i ne samo to, treba da okrene ledja toj bolumenti koja vodi stranku u srbobranu!

  June 15, 2017 at 12:13 pm
 • panta Reply

  Kakav sad Tešanović, ja se pitam jel to onaj što je trebao od svakog računa što kosi za NIS da za fk Srbobran uplaćuje 15% a ovaj to ne daje?To je taj što o njemu na sastancima priča Čestić kako ga je izigrao?Jel to taj što je zbog njega Prica Mudrinski napustio upravu fk Srbobran?

  June 15, 2017 at 2:46 pm
 • vic Reply

  Nije taj ovaj mu je rodjeni brat, poslednji izbori na listi SPS -a, sada clan stranke SNS ulazi uskoro na opstinsko vece, plata 70. 000. SNS nema kvalitetnog kadra pa su morali da ga posude sto se kaze od koalicionih partnera.
  Sta reci sve moj do mojega, sekovicko prolece

  June 15, 2017 at 5:20 pm
  • panta Reply

   Aaaaa to je onaj Tešanović što mu je potrčko Jovica Tešić.

   June 15, 2017 at 8:49 pm
  • cirkus Reply

   Katastrofa…Ovaj SNS u nasoj opstini sve vise lici na cirkus.

   June 16, 2017 at 11:30 am
  • slavko Reply

   A Ljubisa je pa kvalitetan kadar?!Ajde molim te…..Sve partije sto postoje promenio,al to moze da mu bude i plus,posto je to slucaj sa vecinom nazadnjaka.

   June 16, 2017 at 3:53 pm
 • pikula Reply

  Zašto kažete da je Tešić potrčko cajin,čovek daje iz svog džepa svaki mesec 100.000.dinara za klub,to je zapoštovanje.

  June 15, 2017 at 9:47 pm
 • Vodic iz sumice Reply

  Dace on tebi 10./’da imas za kockarnicu i kladionicu,nema vise bankomata kad nestane u dzepu svuces crvenu sa racuna FK pa napred i tako 10-tak puta dnevno.

  June 16, 2017 at 5:23 am
 • batusko Reply

  Jel to neki vic da Ljubisa preletacevic sa trafike za novine predje u opstinsko Vece???Jujuju,pa tek bi to bio cirkus☺.Posle izbora iz sps presao u sns a oni koalicija☺,i ocekuje da bude “ministar”,mozda da isprica sta je procitao u jutarnjim vestima na kiosku.

  June 18, 2017 at 7:20 am
 • ja kosim na dnevnicu Reply

  za batuska:ma ne treba tom preletacevicu da ide u vece,brat mu kosi za 3 miliona po godini,bice tu i za njega!

  June 18, 2017 at 10:32 am
 • živko Reply

  Kakav vic,istina živa.Ljubiša je na sastanku SNS izabran za novoga člana veća,ja bio prisutan.Sramota me je ali ne mogu ništa.

  June 18, 2017 at 10:35 am
  • Daca Reply

   Nista me ne iznenadjuje,sve olos i bagra.

   June 22, 2017 at 5:23 am
 • student Reply

  dotakli smo dno,da ovakvi likovi naplacuju milione (polupismeni) i da vode politiku mesta…zato se mladi i obrazovani iseljavaju!!!

  June 18, 2017 at 11:09 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *