Tri četiri reči o Paroškom.

Tri četiri reči o Paroškom.

Pošto sam malo (minimalno) dao neke crtice o liku i delu Đorđeta Džekova, Dr.Ilije Gazepova i Narodnog poslanika, ne bi bilo lepo (možda bi se osećao uvređenim i zapostavljenim) da nešto ne progovorim i o Boretovom  “stranačkom”  pobratimu Predsednika SO, Radivoju Paroškom.

Nije se znalo da su “pobratimi” sve do izborne skupštine na kojoj je Čika Bore preveslao iskusnog marksistu, i preko noći obezbedio 10 glasova kako bi on zauzeo mesto Predsednik OO (koje je dan ranije obećao baš Paroškom). Iako se za to kasnije saznalo (vođstvo SNS u to vreme je po stilu neodoljivo podsećalo na Masonsku ložu), ostaće zapamćen govor koji je održao nesuđeni predsednik. Takav podanički hvalospev uz razmenu osmeha i komplimenata podsetilo je na čuvenu Ajnštajnovu izreku: “Nepostojanost stava znači nepostojanost KARAKTERA”.

Analiza “političke” biografije dotičnog ne bi nas daleko odvelo jer se on na ovoj kvazipolitičkoj sceni vrteo kao ventilator. Time je srušio teoriju o principu rada ovog rashladnog uređaja, okretao se u toliko smerova da bi normalan uređaj pregorio (od muke). Političko opredeljenje je Ustavom zagarantovano pravo, ali toliko promena “sopstvenih” uverenja stvarno zahteva da te priroda podarila kameleonskim darom. Čovek se toliko izgubio u tom vrtlogu, da je sam priznao da mu je trebalo malo odmora. Na nesreću, bio je to kratak odmor jer se pojavio SNS, idealno mesto da nastavi gde je stao. Od marksiste, socijaliste, radikala, kvazidemokrate, najzad je pronašao stranku koja nema nikakve kriterijume kada ulaziš u njihove redove. Već instalirani podanički mentalitet mu je omogućio da bude prepoznat od strane “pobratima”, što je garantovalo brz napredak u stranačkoj hijerahiji. Od Predsednika komisije za informisanje (gde se istakao upornom tvrdnjom da je letak – flajer vrhunsko informatičko sredstvo), za tili čas zahvaljujući uočljivoj slabosti i neopreznosti novih koalicionih partnera (SPS) čovek ni kriv, ni dužan postade Predsednik SO. I kako reče Abraham Linkoln: “Ako želite da vidite nečiji karakter, dajte mu moć). I ubrzo se pokazalo nešto zapanjujuće, a to je da je prethodnik bio “demokratski kapacitet” za njega. Ali rad Skupštine je posebna tema (koliko je samo zakona prekršeno za vreme njegovog mandata),

Po čemu je poznat ovaj čovek među članstvom ove stranke: najpre po neverovatnoj količini demagogije koja je prosto plavila podrum (kako ga nije potopio, nikom nije jasno), po tome da nema teme u koju se on ne razume i o kojoj ne može dati svoj “kritički sud”, po tome što je uvek govorio među zadnjima koristeći lumpenproleterske fraze, kao veliki zaštitnik lika i dela Velikog vođe, kao čovek koji je stalno dovodio investitore u Srbobran (neka gospodin Schmidt – devojačko Šmit reprizira neku od konferencija za štampu), veliki zagovornik jednoumlja (samo probaj da misliš svojom glavom), kao glasnogovornik svog “pobratima” od koga je prihvatio metodu da koristi druge za ličnu promociju, kao lako prilagodljiva  osoba koja opstaje i kod fenomena zvanog Neško Čestić (dokle, videćemo), koji se zalagao za beskompromisnu borbu i protiv opozicije, ali i koalicionih partnera. Ovaj Kumrovački đak je poznat i po tome što se borio da mesto predsednika SO ne bude profesionalno, niti plaćeno, jer u toku jedne godine (citraću njegove reči) „imamo samo 8 zasedanja Skupštine, a materijale za rad priprema opštinski sekretar sa svojim osobljem“. Borio se sve do momenta kada je on lično počeo da obavlja tu funkciju! Poznat je i po tome da našu opštinu košta u brutu 130.000 dinara za tih istih 8 radnih dana mesečno, odnosno 6.240.000 dinara za mandat koji planira da izgur, itd. Kao i kod njegovog “pobratima” i ranije opisanih njegovih partijskih kolega,spisak je mnogo duži, pa se nadam da će i drugi imati šta da dodaju ovom skromnom tekstu.

Stanovnici Srbobrana, možda neke od ovih stvari niste znali ili niste verovali, ali se sigurno ne može zanemariti lični doprinos Predsednika SO za ovako katastrofalnu moralnu, ekonomsku, socijalnu itd. krizu koja nagriza svaki segment života u ovoj opštini. Jedno je sigurno, gospodin Paroški je deo paketa koji hitno (preporučeno) treba poslati u istoriju Srbobrana.

M.S.

Share this post

Comments (20)

 • Mira.L. Reply

  Ventilator….tako ćemo ga od sada zvati. On je katastrofa živa i prikazali ste ga u pravom svetlu.Kako se takav čovek održava toliko dugo to je za udžbenike….mi smo stvarno poseban narod kada ovo dozvoljavamo.

  March 22, 2017 at 10:06 pm
 • Dusan. Reply

  Moj jadni Srbobrane.

  March 22, 2017 at 10:08 pm
 • Sofija. Reply

  Nemojte molim vas vise pisati o ovim banditima. Sramota me je dok citam ko je vlast i kome smo to omogucili.Nadam se dace nas ovo vase pisanje makar malo pametiti.Hvala vam.

  March 22, 2017 at 10:11 pm
  • tuga Reply

   Poznajem ga dobro – UBIJAJU GA KOPLEKSI.

   March 23, 2017 at 4:44 am
 • steva Reply

  Pored svega,jedino sto vredi u sns.Znam zasigurno da pokusava da upristoji stranku,ali mu tesko uspeva.Nisam siguran ni koliko je tacan podatak o menjanju stranaka.koliko znam od 5.oktobra nije bio aktivan u politici,do uclanjenja u sns.

  March 22, 2017 at 10:33 pm
  • srećko Reply

   Al je izabrooooo…. bolje da se usro !

   March 23, 2017 at 4:17 am
 • srećko Reply

  Psroški je najpodmuklija ličnost u SNS.kritikovao je sve predhodne predsednike kako ne treba da budu u zaposleni u opštini,a on nastavio.Zaposlio sebe u opštinu,podigao sebi platu,preselio sebe u kancelariju koja mu ne pribada….ma obična ljudska ništarija.Setimo se kako i kada je krov na kući renovirao,da nije možda rađeno kada je bio ptedsednik u predhodnom mandatu i to u isto vreme kada je krov i opština renovirala,koja slučajnost…..Paroški je još gori od napisanog.

  March 23, 2017 at 4:27 am
 • Brane Reply

  Vic:u cemu je razlika izmedju pogrebnika i politicara-…pogrebnik pokopa preminule a politicar zive ljude!Pametnom dosta!

  March 23, 2017 at 6:36 am
 • usrana metla Reply

  licemeran i zavidan….

  March 23, 2017 at 1:18 pm
 • usrana metla Reply

  Bestidan i dvolican….

  March 23, 2017 at 1:21 pm
 • usrana metla Reply

  iskompleksiran ne slucajno….

  March 23, 2017 at 1:23 pm
 • neko Reply

  Izdao SPS izdace i ove,samo ako ne bude bar nekakav predsednik.Probao da bude na celu liste SNS,pa pukli katastrofalno i to iskljucivo zbog njega kao prvog na plakatu.Pitajte ga…. nakon njegove smene sa mesta pred.opstinskog veca (u vreme Slobodana Milosevica) zasto je njegova partija (SPS) njega najostrije osudila,a bilo je tu pokrenuto i kojekakvih procesa protiv njega.Mislim da je zatim pobegao u JUL,sta mislite zasto???

  March 23, 2017 at 1:33 pm
 • sramota Reply

  Vise lazi na jednom mestu, zaista neverovatno…

  March 23, 2017 at 1:40 pm
 • circulus vitiosus Reply

  Dosadno. Ajmo nekog zanimljivijeg ?

  March 23, 2017 at 2:09 pm
 • kratki Reply

  nema poverenja u njega ni 10% bratije iz podruma…

  March 23, 2017 at 2:22 pm
 • pikica Reply

  Bolje da prodaje semenke, nego sto se bavi politkom, marksizam je propao.

  March 23, 2017 at 2:29 pm
 • Ivan Brizlagić Reply

  Ta nemojte tako o mom drugaru i kompijanjonu gosn. Marksisti. Dobar je on deran, ali ga je malo politika iskvarila. Pa šta što voli funkcije, pare i vlast. Voli i da priča s ljudima kad gosn. predsednik neće. Mada se i ovaj predstavlja kao preCednik. Voleo bi on daje predCednik, ali nije. Digo nos, sav je važan, kao i njegov pulen i dupeuvlakač mali imenjak R.D. zvani mali … . Dok je nama njih, spasa nam nema. Samo grabe za sebe, …

  March 23, 2017 at 4:10 pm
 • Laza.K Reply

  Banda.

  March 23, 2017 at 8:11 pm
 • ja Reply

  Hajde Radivoje Paroski postani volonterski pred. SO Srbobran,toliko si na tome insistirao dok si bio opozicija,a sada ? Jelda kako ti odgovara,plata,staz,sindikat,placeni troskovi,privilegije,… licemeru jedan.Nikada tebi u zivotu nece dobro biti…

  March 25, 2017 at 10:51 am
 • rassss Reply

  Želim ti Paroški,da vladaš kao istaknuti naprednjak barem još deset godina i da ti to svo vreme i dalje tvoji šefovi budi Reljić,Čestić,Šovljan…po svemu prikazanom takav si i ti… fuuuuj,bljak,pi.

  March 26, 2017 at 5:06 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *