Šta nam je donela godina stara?

Šta nam je donela godina stara?

 

Godina, za koju smo se kao i za svaku predhodnu, nadali da će nam doneti nešto bolje,donela nam je, ali u pravom smislu, ono naj gore što je mogla!

Ne mogu da se oslobodim gorčine koju nosim u sebi zbog činjenice,da obične bitange, domaće i belo svetcke, upravljaju našim životima.

Razno razne bitange vode  gradove, opštine, mesne zajednice, sportske kolektive, javna preduzeća. Bitange su okupirale sve!

Ako je tačno sve što se govori o njima, a jeste, pitanje je,kako su takvi ljudi došli na te pozicije, zašto baš oni, i sa kojim zadatcima?

Ko pametan može da objasni ovu pojavu, i da li je to, ono što narod zaista  želi?

Mnogi  naši sugrađani su umorni od svega toga, ne vide način da nešto promene, i više ih nije briga, a  drugi deo naroda to podržava. I šta je rezultat? Živimo bedno, da bednije ne može!

Mene ne zanima ko je iz koje stranke. Bitanga je bitanga!

Ja po malo i mogu da razumem one građane koji su se umorili od svega ovoga, od ove bezumne igre sa njihovim osećanjima i strpljenjem. Mogu da razumem zbog čega su odlučili da ćute, da im se ne suprostavljaju, zbog čega su se predali i čekaju da neko drugi učini neko čudo, pobuni se prvi i obračuna se sa ovakvom vlašću. Razumem, jer znam da je naš narod, naj opasniji kada ćuti.

Ali sa druge strane nikako ne mogu da razumem ljude koji podržavaju ove bitange, gore nabrojane.

Ne mogu da razumem da se neko može pomiriti sa time, da njime upravlja i o njegovoj sudbini odlučuje neka Bitanga.

Ne mogu Bitange da budu na javnim funkcijama! Ne mogu Bitange da nas vode,niti predstavljaju!

To nije normalno, a i kod nas je slučaj.

Seljana i bahatost se zalepila za vlast..Kolektivno ludilo prouzrokovanu mogućnošću da vladaju je potpuno uzelo maha. Više se  ne zna ko pije ko plaća! Pare se troše nemilice, bez tendera,javnih nabavki!? Izmišljaju se i izvode građevinski radovi,i  to  uvek jedna odabrana firma, i ako se Predsednik kune da u Srbobranu,mogu svi da rade,samo ta firma ne!? To je ista ona firma koja je svaki posao koji je radila do sada uradila loše, ali naj skuplje!? Fantomskim ali i regularno regisrtrovanim udruženjima se uplaćuje ogroman novac,pod razno raznim izgovorima,(oni  im kasnije deo vraćaju u kešu)!? Javna preduzeća kupuju polovna vozila i druge stvari od samo jednog  dobavljača!? Odabrani dobijaju poslove čišćenja naših ulica!? Više je do sada kupljeno  cveća nego u gradu Novom Sadu!? Organizuju se proslave koje koštaju kao inauguracija Američkog Predsednika!? Departizacijom zovu ono kada oteraju sve političke protivnike,  a na njihova mesta dovedu neke svoje!? Zapošljavaju sa strane,verovatno zbog toga što našoj deci ne treba posao!?….i nikom nista…

To nam je donela godina stara!

Nova godina će nam doneti,nove izbore,novu šansu da budete izigrani.Ili možda i nećete?

Ja vam želim u novoj 2017 godini,mnogo zdravlja,sreće i uspeha.Želim vam sve ono što sami sebi možete poželeti!

Bitangama želim da budu zdravi,i da me demantuju!

M.S.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *