Predsedniče

Predsedniče

 

Evo već nekoliko dana sam u dilemi kako da ti kažem sve ovo. Da li da ti pišem ili da ti prećutim? Da li da ti se obratim mailom, porukom,  ili da ti pismo pošaljem na opštinsku ili kućnu adresu.?

Odlučio sam da to uradim ovako.

Javno.

Ti si izabrao način na koji ćeš da vladaš, ja srazmerno tvome poimanju vlasti, kako ću ti se obraćati.

Da sam ja malo bolji čovek, kao što nisam, ja bih smogao snage da ti prećutim i da muški sve i dalje trpim. Ali, k’o što svako ko je sa mnom popio barem jednu kafu zna da sam ja đubre od čoveka i slabić i kukavica, ako ćemo iskreno i gordljivac, narcis, slavoljubac, jednom rečju rečeno – pravo “govno” od čoveka, ja ne mogah da se uzdržim i da dalje trpim.

Prećutao bih ti veruj mi, da si samo mene povredio, dao bih sve od sebe, nekako bih izdržao, bih, znam ja sebe. Da si samo mene povredio, ne bih ti slovo napisao, al’ što vređaš svojim ponašanjem sve stanovnike ove jadne opštine, to ti prećutati ne mogu.

Znaš li ti Radivoje, da sada, ovoga časa, mnogi tvoji sugrađani plaču i ne mogu da prestanu. Svako se od njih u svojoj bedi pita – pa zbog čega smo ovo zaslužili, pa zar mi, koji živimo u srcu Vojvodine ovoliku sramotu da doživima, da ne možemo decu svoju da prehranimo, da ne možemo da im objasnimo zbog čega moraju biti gladna, i zašto im je hladno u kući.

Prećutao bih ti mnogo toga, kao što sam i ćutao, veruj mi, dao bih sve od sebe, ali gladnu decu ne mogu.

Sve nekako Radivoje, ali njih nikako.

Znaš li ti Radivoje, koliko ih je gladno u Srbobranu, i koga si sve izdao?

Znaš li ti, ko je tebi i SNS-u poklonio poverenje?

Ko je verovao u vas, kada su im se komšije smejale zbog toga?

Znaš li ti Radivoje, da evo već mesec dana, tridesetak srbobranskih kuća živi u mraku, da ne mogu da plate svoje račune, jer nemaju odakle, nemaju posao, a ti si im ga obećao?

Znaš li to Radivoje?

Ćute i plaču. Oni plaču, a meni se duša raspada na najsitnije komade.

Što njih slaga i povredi?

Ko si ti Radivoje, da ponižavaš sve oko sebe?

Ko si ti Radivoje? Odakle si? Ima li u tebi ičega, za šta bi se čovek uhvatio  i o tebi rekao maker jednu lepu reč, pritom ceneći rezultate koje si postigao od kada vladaš?

Ko si ti Radivoje, da našim ljudima oduzimaš pravo na rad, da bi zapošljavao vrbašane, novosađane, temetrince, beočince.

Ko si ti, i ko ti je dao pravo na to?

Ko si ti, da vređaš svoje sugrađane, govoreći, da u našoj opštini ne postoji ama baš niko ko bi mogao da se zaposli, jer među njima nema kvalitetnih kadrova?

Koji kvalitet je Radivoje potreban po tvojoj meri?

Da ćute? Da ne vide? Da ne čuju?

Ko si ti Radivoje, čuješ li šta te pitam?

Mogao bih ti oprostiti mnogo toga, kao što sam ti opraštao, možda i ta zapošljavanja, jer to nije najgore što si nam uradio, ali suze majki koje svakodnevno prate svoju decu u “beli svet”, jer ovde za njih nema posla, ne mogu.

Ne mogu i neću, jer si ih ti oterao. Ti i tvoji istomišljenici!

Oterali si ih, vaše poimanje vlasti, vaša bahatost, vaša prepotentnost, vaše krađe, vaše prevare i pronevere, naduvane fakture, vaše ljubavnice, a Bogami i vaši ljubavnici.

E, Radivoje, nećeš još dugu plandovati na grbači ljudi koje si ponizio.

Nećeš Radivoje uživati u plodovima svojih mahinacija, prepotencije, bahatosti, glumeći naivca i poštenjačinu, posebno ne zbog toga što si druge optuživao da su nalogodavci tvojih “operacija”, a u stvari ti stojiš  iza svega.

Ti, Radivoje!

Imenom, prezimenom i funkcijom!

Jesu li tvoji sugrađani, “druže” Radivoje, vašoj stranci učinili čast i dali poverenje kakvo su malo kome dali do sada, da im vi to ovako vraćate?

Znaš li ti Radivoje, da si svojim ponašanjem izdao i tvoju stranku, baš kao i vaše birače?

Znaš li, da je i onaj pre tebe, bio zanesen mislima da je ne dodiriv i ne smenjiv?

Ništa nisi naučio Radivoje, džaba ti škola, kojom se hvališ.

Tragedija je tvoja, moj Radivoje, da o tome, da si sve izdao i prevario najviše pričaju članovi tvoje partije u Srbobranu. A protivnici tvoje vlasti se smeju i slave.

Evo ih svuda oko nas, na ulici, po kafanama, svaki dan viču; „Eto, to vam je SNS“.

Evo ih čujem kako se sprdaju i govore; „Vidite da ste došli na ono što smo vam govorili, da će vas slagati i opljačkati”.

Eto ti ih Radivoje, šire transparent 1#5.000.000. Kažu, da će šetati mirno, dostojanstveno, ali moraš znati Radivoje “da nema opasnijeg neprijatelja, od poniženog naroda”.

Zapamti dobro ove reči.

I na kraju Radivoje, moram ti nešto priznati.

Istina je. I mi smo odgovorni .

Da smo mi bili bolji i pametniji, da smo verovali sebi, a ne tebi, i ti bi bio bolji, ne bi imao šansu, da nas ovako poniziš i upropastiš.

Jebo nas ko nas napravi, ovako lude!

Sve ti od srca najlepše želim, i molim te idi. Ako imaš u sebi ičega dobroga i ljudckog, podnesi ostavku i oslobodi nas bede u koju si nas doveo, i još veće, u koju bi nas mogao odvesti.

Ne brukaj više sebe, svoju porodicu, ni pretke ni potomke!

Share this post

Comments (6)

 • Slavica Reply

  Istina je da nas je sve ponizio i da je stanje u opstini ocajno.Svaka cast i samo napred.

  February 7, 2019 at 3:52 pm
 • Debeli Zmaj Reply

  Subota u 18h SVI na trg u Srbobranu! Sendvic revolucija!

  February 7, 2019 at 5:46 pm
 • Peđa Reply

  Kada je tek krenuo stazama uspona, ja sam pisao o dotičnom JADIVOJU. Tada ste bili u čudu a evo vreme vam pokazuje istinu. Bio je JADIVOJE i ranije u mnogim stvarima, izdao je i prodao mnoge ljude bez kojih danas ne bi bio tu gde jeste. Između ostalog je prodao i Čestića….. i još puno drugih ljudi. Sve to neko zna ko je pedantan u tim stvarima, nezaboravlja i ne oprašta. Ali narod tako hoće, nekad dobrovoljno a nekad za pare.

  February 7, 2019 at 6:04 pm
 • ISTINA BOLI Reply

  Milane pa ti njega izgleda dobro poznaješ? Mislim da je uspeo i tebe da prevari čim si odlučio ovako otvoreno da kažeš šta misliš o prezidenteu, kome si više puta pomogao.

  February 7, 2019 at 7:59 pm
 • Clan Reply

  Zaneo se rada naš , zaneo i zaigrao. Dobio je šansu da se pita u selu po drugi put , to nije iskoristio u interesu sela već u dokazivanju moći. Svo ovo vreme je posvetio lečenju svojih frustracija!

  February 7, 2019 at 8:11 pm
 • Popa Reply

  Uzeli ste nam pravo na detinstvo, uzeli ste nam pravo na kvalitetno školovanje pa zatim na rad. Uzeli ste nam pravo na budućnost i stvaranje porodica u rodnom mestu. Uzeli ste nam 20 , 30, 40 god života i nije vam dosta!!!!

  February 8, 2019 at 5:40 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *