Počinje “operacija Sutomore”!

Počinje “operacija Sutomore”!

Na sutrašnjoj sednici skupštine opštine Srbobran počinje “ Operacija Sutomore“!

 

 

Upozoravo sam i ranije, da je jedan od poslova koji mora da realizuje naš predsednik, upravo Srbobransko odmaralište u Sutomoru.

Taj posao će započeti upravo na skupštini koja je zakazana za četvrtak 27.4.2017 godine. Odmaralište će biti vraćeno opštini na upravljanje pod izgovorom da je to po nalogu revizorske inspekcije, i da je to trebalo već da bude realizovano do kraja prošle godine. Prvi pokušaj da to uradi je bio osujećen, jer je „slobodnisrbobran“ pisao o tome u momentu kada je upravni Odbor Centra za Fizičku Kulturu po nalogu predsednika opštine doneo odluku da se odmaralište vrati na upravljanje opštini. Nakon objave toga, predsednik je brže bolje poništio tu odluku i vratio odmaralište Centru za Fizičku Kulturu, jer nije želeo da se ta priče proteže  i utiče na izbore koji su iza nas.

Danas, ponesen  izbornim rezultatom i sasvim siguran u svoj opstanak i ostanak na mestu prvog čoveka ove napaćene sredine se odvažio, i nastavio započeti posao.

Da li je plan je sledeći?

-Vratiti odmaralište na upravljanje opštini!

-Osnovati nezavisno preduzeće sa svim ovlašćenjima!

-Postaviti svoju poverljivu osobu za direktora tog preduzeća!

-Preneti odmaralište na upravljanje novo osnovanom preduzeću!

-Naknadno doneti odluku o javnom partnerstvo sa poznatom firmom!

-Ta firma će investirati u odmaralište, pod izgovorom da opština trenutno nema novca za investiranje, a renoviranje je neophodno, i biće predstavljeno kao dobar posao, od značaja za našu opštinu!

-Ta firma će nakon radova  ispostaviti opštini fakture (koje mogu biti naduvane-uvećane) koje opština neće imati odakle da plati!

-Odmaralište prelazi u ruke firme koja je investirala neki novac!

Sve čisto, mi ostajemo bez odmarlišta-oni miloneri!

Naravno na sutrašnjoj sednici će se kleti da je sve po zakonu, da moraju baš tako da urade, jer je naredila Država, da će opština od svog novca (od naftne rente) sledeće godine sama investirati u odmaralište, i ko zna šta još.

Gospodo odbornici vi se pitate!

Vama je na savesti ova i sve odluke koje ste do sada doneli i koje će te donositi u budućnosti. Vi treba da ostanete da živite ovde, u ovoj sredini i dobro razmislite pre glasanja, o ovome, ili bilo čemu što može da vas iskompromituje za ceo život.

Molim predsednika opštine da sutra sa skupštinske govornice, pred odbornicima i građanima koji će pratiti prenos skupštine, javno saopšti građanima da ova teorija nije istinita, da su namere potpuno drugačije, da se neće ići u osnivanje preduzeća, da neće biti ugovora o javnom partnerstvu, da neće biti dokapitalizacije odmarališta u Sutomoru, da će odmaralište ostati vlasništvo svih Srbobranaca!

Voleo bih da ne budem u pravu!

 

 

 

Share this post

Comments (17)

 • Odbornica Reply

  Bas me zanima kako ce ovi nezavisni glasati?

  April 26, 2017 at 7:37 pm
 • turista Reply

  Paroški Radivoje zapitaj se u kakvom to društvu sediš,sutra ćeši ti svoj teret takvih odluka nositi i sa nama treba dalje da živiš?! To neće ići lako…

  April 26, 2017 at 7:56 pm
  • znamjavas Reply

   E sad neka neko kaže da na ovom sajtu nisu detaljno i istinito skenirane ljudske i moralne osobine, između ostalih i ovog lika, koji svojim delima pokazuje da ne postoji dno ljudskog dostojanstva. Prodao je dušu đavolu, pa neka sa njima živi. Među poštenim ljudima njemu definitivno nema mesta.

   April 27, 2017 at 8:55 pm
 • Nije nego Reply

  Ta revizija je cudo … koriste ih po potrebi.

  April 26, 2017 at 9:39 pm
 • sve jasno Reply

  Znači…zato je SNS trebala Milana Gajinov i Svetlana Đorđin,da mogu Sutomore da odrade bez Jareta i SPS !?

  April 27, 2017 at 3:09 pm
  • jazavacpredsudom Reply

   Ako je ovo istina, onda ova dva moralna defekta (čije ime više nije vredno pomena na ovom sajtu) treba da se javno izvine stanovnicima Srbobrana, pa ko prihvati neka mu je na savest ako ima (pošto su ove dve pokazale da je to za njih nepoznata reč). A pravi komentar, čekamo Službeni list da vidimo na šta su se pozvali pri donošenju današnjih odluka.

   April 27, 2017 at 8:45 pm
 • Jovan Reply

  Gospodine Milane,

  jel ta sednica održana juče ili nije? Ako jeste, šta je bilo na njoj?
  Jel može jedan lokalni medij da objavi nešto po pitanju sednice skupštine opštine Srbobran ili smo u mraku totalnom?

  Hvala

  April 28, 2017 at 11:42 am
  • Milan Stijačić Reply

   Sednica je održana.Iako je dan pre skupštine hitno sazvano veće sa samo jednom tačkom dnevnog reda (odmaralište u Sutomoru) ta tačka nije bila tema ove skupštine. Zašto je to tako? ne mogu vam sa sigurnošću reći i nebih želeo da špekulišem!
   Ovaj sajt nije finansiran od strane lokalne samouprave otud i ne izveštavamo o donesenim odlukama kako u skupštini tako i u opštini.Pišemo isključivo o temama za koje mislimo da interesuju naše čitaoce.

   April 28, 2017 at 8:11 pm
 • odgovor Jovanu Reply

  Jovane,mrak druže totalni,kao u dupetu.

  April 28, 2017 at 4:38 pm
 • zamrznuti Reply

  a kako ce glasati drug Neca i njegova druzina?

  April 28, 2017 at 8:38 pm
  • obraz kao djon Reply

   Ovoga puta i drug Neca ce glasati protiv interesa i samog Graditelja (da Graditelj ode u ruke tajkunu sa vasarista ), samo ako ga to zadrzava na mestu podpredsednika skupstine Srbobrana.
   Sada me je sramota za koga sam ja to u ranijem periodu glasao da bude predsednik sindikata Graditelj,za Necu izdajnika nase firme? Ako ima malo moralnosti, taj “nas” drug Neca bi jos danas dao sam otkaz u Graditelju jer u toj firmi vise niko ne moze da ga gleda koliko im se Neca gadi.
   Ne razumem Necu koji i dalje bez stida i srama sedi u Graditelju sa radnicima kojima se smanjuje plata,a sutra istim radnicima preti gasenje firme zbog Necinih sramnih odluka u opstini.

   April 29, 2017 at 1:45 pm
   • znamjavas Reply

    Sve dirajte, ali druga Necu, desnu ruku velikog maga Zorana Mladenovića nemojte. Setite se samo da je mašinski tehničar za vreme vladavine gore pomenutog bio u opštinskom veću zadužen za PRIVREDU I EKOLOGIJU. Mislim da bi Mesi bolje odigrao teškog centra u NBA ligi, nego što bi Neca nešto mogao uraditi na tom mestu. Zašto je on odgovarao Mladenoviću, to znaju samo njih dvojica. Za isto to vreme na veću, dotični nije pomenuo Graditelj, a kamoli stao u njegovu zaštitu. Nije čovek imao vremena, paradira se novim Pežoom po Srbobranu, skokne se kući na prepodnevni odmor,bahati se, pa Bože: on je drug član Opštinskog veća! Kao što ni tada niko nije imao koristi, tek sada kada je delegat možete u Graditelju očekivati još veću štetu. Bez pitanja, kao sindikalac potpisaće sve što mu se kaže, a naći će se tu i neka korist za njega. Ako bi tražili primer kako naći najgore kadrovsko rešenje u Srbobranu, drug Neca bi u oštroj konkurenciji bio u samom vrhu. Kažu Bog sve vidi, ali čisto sumnjam da je i on sam mogao da zamisli da će videti “ovo” što se dešava u Srbobranu.

    May 2, 2017 at 12:47 pm
 • samo vas gledamo Reply

  maske su pale !
  Srbobranske bitange su izmedju sebe odavno podelile opstinu na svoje licne interesne zone.Tako da je Graditelj rezervisao za sebe jedan tajkun sa vasarista,odmaraliste Sutomore je “prcija” jedne VELIKE medjunarodne bitange sa kupljenom diplomom, Hocemo li mi gradjani,ovu sramno zamisljenu otimacinu njima dozvoliti? NE, u to ce se i te bitange uveriti,samo polako….

  April 29, 2017 at 7:11 pm
 • Nezavisna Reply

  Nezavisna Milana se dokazala sto je hvalila budzet.Bice jos nezavisnija kad pohvali projekat,,Sutomore”.

  May 1, 2017 at 7:24 pm
  • radoznalac Reply

   Pa ni “veliki opozicionar” Gajin nije rekao ni jednu jedinu reč kritike za budžet. Jel’ i on postao nezavisan?

   May 2, 2017 at 9:53 am
 • srbobranac Reply

  Za sve je kriv SPS,bez preterivanja!Bolesni umovi SNS u Srbobranu nebi mogli doneti ni jednu štetnu odluku bez glasova SPS,zapamtimo to.

  May 2, 2017 at 3:48 am
 • Nezavisna Reply

  Glasao je protiv budzeta.

  May 2, 2017 at 12:32 pm

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *