Imate li miran san ?

Imate li miran san ?

Skoro u svim mojim tekstovima označavam Čestića kao glavnog krivca za situaciju u kojoj se Srbobran danas nalazi. Tu se ništa nije promenilo, ali moram da mu odam priznanje na manipulativnim sposobnostima, mogućnosti da prepozna ljude slične sebi  i  besprekornom odabiru svojih saradnika, poslušnika.

Ovaj put, pišem o njegovim pomagačima, jer on nije sam.

Tu su i oni drugi, oni koji su glasove koje ste im vi dali zbog njihovog imena, prepustili njemu, omogućavajući mu tako da vlada i uništava Srbobran.

Njihova uloga nije beznačajna, jer oni su glavna Čestićeva poluga u urušavanju života u Srbobranu, oslonac predsedniku za potpuno, autokratsko ponašanje.

Znam, zlonamerni mogu na pogrešan način da tumače ovo o čemu pišem, ali šta je tu je, meni je  važno mi da me čuju saradnici našeg predsednika.

U pravu je običan svet koji komentariše ove likove:“ Lični interes je pobedio“ !

Postoji, i postojaće još neko vreme, zahvaljujući poltronima, samo jedna, velika farsa, u kojoj se simuliraju nekakva politička dešavanja. U stvari postoji samo jedna kancelarija  odakle se povlače svi konci. Čak ni tvorci ovog novog kulta u Srbobranu, ove mračne sekte, nikada nisu mogli, ili nisu želeli da znaju, šta je sledeći potez njihovog „šefa“.

Nisu znali,niti će znati, jer ih ne interesuje! Oni imaju svoj interes!

Za njihovog šefa, oni ne postoje kao ličnosti, stoga me  interesuje privatni aspekt Džekovog, Ilijinog, Đurinog, Radivojevog, Mileninog….. angažovanja.

Zanima me kako kada ostanu sami sa sobom, pronalaze opravdanja i izgovore za sve što on radi, i za ono šta je spreman da uradi (a oni su podjednako krivi).

Zato nastavak ovog mog pisanja ide na njihovu adresu.

Gospodo saučesnici!

Želim da vas podsetim, jer vi omogućavate Čestiću da vlada, na vaše izjave koje ste davali u predizbornim obraćanjima.

Pogledajte tu neverovatnu smešu kontradiktornih teza, praznih priča, obećanja i danas sasvim sigurno možemo reći laži, zahvaljujući kojima ste dobili poverenje birača.

Ja vas ne smatram ograničenima, kao što vi smatrate nas, još manje ludim, mislim da imate i pameti i svesti, dakle da se možete ubrojati u takozvane normalne ljude, pa me stoga i zanima kako podnosite sve ovo?

Kako vam se ne gadi uloga koju  ste prihvatili?

Tek nakon iskustava sa vama i vama sličnim, nazovi političarima, shvatio sam da laž nije samo odsustvo istine, već jedna složena estetska kategorija. Upoznao sam prateći vaš rad, ljude koji lažu sa strašću, sa zanosom. Vi lažete tako sigurno i samouvereno, da se posle vaših govora, i dogovora koje ste imali sa građanima, čovek sa pravom pita, da li istina uopšte i postoji ?

Sve je, na sreću, ostalo zabeleženo,a nadam se da raspolažete i ličnom arhivom, uzmite ponekad  i pročitajte. Setite se obećanja koja ste davali pre i nakon izbora, obećanja ljudima, koje ste tom prilikom gledali u oči.

Danas je svima jasno!

Vas nije interesovalo ništa od šireg značaja. Ni radna mesta, ni razvoj opštine, a o tome ste pričali. Vi ste, ispruženih ruku  i užarenih očiju čekali da vas predsednik negde „udene“, da tobož i vi vladate. U stvari, u pitanju su, sve vreme, lični interesi koje  ostvarujete na muci onih  koji su vam verovali. U pitanju su vaše sigurne plate, namešteni poslovi, milionske fakture za vas i vaše firme! U pitanju je  mogućnost koju vam pruža taj koji vas vodi kao na povodcu na koji ste pristali, a koji naplaćujete. Da, vi to debelo naplaćujete, ali ne njemu, nego svima nama! Vi naplaćujete nama to što smo vam verovali, to što smo imali nadu, naplaćujete sada, jer znate da više nikada nećete imati mogućnosti za tako lako bogaćenje!

To je smisao i svrha, ove sprdnje od “vašeg” vladanja, ovog nasilja nad elementarnim ljudskim i građanskim pravima.

Za vreme ove vaše vlasti (računa se da  vladate, i ako ste samo sluge), naša sela ne samo da su osiromašiila, ne samo da su ekonomski upropaštena, nego su ostarila, prozlila se…Ovde se ne živi, samo simuliramo život. Nemamo ništa! Koristi ima samo Čestić, i vi lično !

Srozali ste se na nivo pukog šrafa u stravičnom mehanizmu za proizvodnju nesreće.

I konačno, šta ste to onda vi postigli, osim tog vašeg ličnog interesa, i čemu se nadate u bliskoj budućnosti ?

Pitam vas u ime građana, zašto ste Čestića krili na listi i niste jasno rekli za koga ste vi ustvari ? Zar mislite da to nebi bilo pošteno, ili ste procenili da birači, ljudi koji su vama verovali, neće njemu dati  svoj glas?

Pitam vas u ime građana, ima li kraja vašoj pohlepi i gramzivosti?

Pitam vas u ime građana,kakvu sreću sanjate u mestu u kojem su većina nesrećni, i šta očekujete od dana,gde noć traje toliko dugo,koliko i vaša vlast?  

Pitam vas u ime građana, da li je vredelo?

Pozdravio bih vas sada.

Ako vam život krene na bolje, radujte se kao što ste se radovali i do sada.

Ako vam život krene po zlu, pa doživite od onih koji su vam verovali osude zbog svega što ste nam uradili radujte se još više, jer ćemo tek tada, Srbobran i gradjani naše opštine imati neke šanse da se izvučemo iz gliba u koji ste nas svojim načinom vođenja „politike“, gurnuli.

Duboko poštovanje iskazujem onim ljudima,  koji su se za razliku od vas, oduprli  privilegijama koje idu uz vlast, a koje su im nuđene. Ljudima koji imaju morala i poštovanja prema sebi, ali i prema ljudima koji su im poklonili poverenje. Oni će zbog takvog ponašanja sigurno biti nagrađeni  na sledećim izborima.

M.S.

P.S. Naravno da ću ostati dosledan i neću ovom prilikom zaboraviti ni druge učesnike ovog ludila. Mladenovića,Dudvarskog i predstavnike SVM, koji su svojim učešćem u vlasti stali na stranu organizovanog uništenja naših sela i naše budućnosti.

Nemojte ni pomisliti da će vam biti oprošteno ili zaboravljeno to što ste vašim glasom omogućili  i podržavali  ovu i ovakvu vlast. Sve dok vi budete sa njima oni će činiti ovo što čine, a vi ćete biti njihovi saučesnici.

Vi gospodo još uvek imate šanse da povratite poštovanje koje ste uživali među svojim komšijama, rešenje je u vašim rukama, ono je jednostavno ukoliko i vi poput nekih, nemate lični interes!

Share this post

Comments (31)

 • Jovanka Reply

  Lopovska posla.Oduvek su bili takvi,ovaj mazac iz Elana posebno…

  March 15, 2017 at 4:33 pm
 • Dragana. Reply

  Taj Paroski se prvi bunio kada je uvedeno radno mesto za predsednika skupstine…Sada kada je on na toj poziciji,uzima 80.000 dinara platu i smeje nam se.Pi gade mi se svi.

  March 15, 2017 at 4:36 pm
 • goks. Reply

  Sami smo ih doveli sami cemo ih i oterati.Nikada nije bilo gore.Taj Dzekov je zlo,ovamo glumi svadju sa predsednikom,prica kako mu nije vratio pare koje mu je pozajmio jos kada je dosao za predsednika a vamo nas pljacka zajedno sa njime.To je beda ljudcka.

  March 15, 2017 at 4:42 pm
 • odlicno Reply

  Ovi rukovodioci u SNS Srbobrana samo sto se ne potuku ! Niko od obicnog clanstva nece vise da ide po kucama da laze narod gledajuci ih u oci. Botovski funkcioneri prete da ko ne bude slusao dobice otkaz sa posla.U graditelju samo sto se ne potuku,u opstini Cestic misli da je autoritet a mnogi mu jamu kopaju,a Paroski se nada,nada,nada…. da predsednikovo mesto ulovi u mutnoj vodi hahahahah….Raspascete se najbrze od svih dosadasnjih vlasti zato sto ste najneobrazovaniji.

  March 15, 2017 at 5:13 pm
  • ma ma Reply

   i to prete ovim jadnim ljudima,a svojim sticenicima koji ne rade nista,njima se sve oprasta,oni ne moraju da rade.

   March 16, 2017 at 9:54 am
 • samo vas gledamo Reply

  Bando jedna pokvarena.

  March 15, 2017 at 5:47 pm
 • Kuma Reply

  Gospodin Dzekov se ne pojavljuje, dali radi kampanju ili realizuje velike projekte kao sto su “Graditelj”?
  Gospodine Đorđe kao privrednik vas očekujem , zadnja kuća sa leve strane put za Vrbas. Videćete žuti kombi pred kućom.

  March 15, 2017 at 5:56 pm
 • ljubiša Reply

  Jel neko skoro proveravao da li je ultrazvuk na svome mestu,nešto me brine ovo ćutanje oko doktora Simensa i Doma zdravlja.

  March 15, 2017 at 6:31 pm
  • Milan Stijačić Reply

   Tu je ne brini.Hteli su da ga odnesu preko nekog reversa koji su pisali na bolnicu Vrbas ali su osujećeni.
   Uskoro će biti tekstova koji pojedinačno opisuju rad lokalnih “političara” iz teksta koji ste komentarisali.Jednostavno ne stižem jer mi materijal pristiže u velikim količinama…

   March 15, 2017 at 6:48 pm
 • kukurukuku Reply

  Pronicljivo gosp. “Odlicno”. Dipl.Marksista s kojim, dok je još dete bio niko nije hteo da se igra zbog nadmenosti, svoj put seoskog političara nastavlja do oktobra 2000 u okruženju koje mu profesija nameće, nakon čega, gle slučajnosti, okreće leđa svojim drugovima, postaje gospodin :), podržava većinski DOS. Njegova partija izbacuje ga zbog kolaboracije iz svojih redova, i…Paroški stiče imidž seoskog semenkara u hladu. Čekao par godina zgodu i evo ga u SNS – naprasna ljubav – sedi na dve, tri stolice, pridružuje se “pobedničkoj strani” – čas jednima , čas drugima…..- i čeka, čeka, čeka…..kukala nam majka ako dočeka.

  March 15, 2017 at 7:53 pm
 • istina se uvek sazna Reply

  Da, postovani gradjani Srbobrana i ja sam kao i vi mnogo verovala profesoru MARKSIZMA, ubedio me kao i mnoge od Vas u jednu doslednost{POSTENJE}, dok ne procitah sve ovo u komenaru <>,pa On gleda iskljucivo svoj interes i interes svoje porodice.Kako je postupio 5.oktobra i izdao socjaliste, tako ce Paroski izdati i Cestica i DJordja DZ. Dno dna ! Bilo bi bolje da prodaje semenke, a da manje prosipa demagogiju ovom narodu!

  March 15, 2017 at 10:40 pm
  • steva Reply

   Paroski Radivoj je jedino sto vredi u SNS.Odmeren,fleksibilan,tolerantan,odlucan kad treba.To sto neke stvari mora da radi po diktatu partije,to je druga stvar.Kolko ja znam od 5.oktobra do pre par godina nije ziveo od politike,vec od svog rada i rada svoje porodice,te ne razumem ove zajedljive komentare po tom pitanju.

   March 16, 2017 at 5:58 am
   • đura Reply

    Da znas “Stevo” da: Reljić, Klizač, kada umesto Đure u Graditelju, Neško-Češko= Radivoj Paroški

    March 16, 2017 at 1:59 pm
    • steva Reply

     Pomenute nikako ne mozes staviti u isti kos sa Radivojem,sem pripadnosti istoj partiji.Ne kazem da je to mala stvar,ali sve ostalo je kao nebo i zemlja.On je rodjeni srbobranac,iz dobre familije koja je generacijama u Srbobranu, ima porodicu za primer.

     March 17, 2017 at 8:11 am
     • znamjavas

      Stevo, nemoj baš toliko braniti Radivoja. Ti kao da pišeš o vinu gde je važno geografsko poreklo. Napiši nešto o njemu, kao čoveku, pa da ti poverujemo.

      March 17, 2017 at 5:37 pm
 • milijana graditelj Reply

  Jeste mene čestic zaposlio,sve radim iz interesa,sakupljam kapilarne glasove…mene zanima samo “kapitalac”,ne “kapilarac”,tako da sitni ste za mene.

  March 16, 2017 at 8:14 am
  • znamjavas Reply

   Milijana, potpisujem odmah sve što si rekla. Nema tvoje krivice što živiš u takvom društvui u takvoj sredini koja ti ne pstavlja ni trunku prilike da biraš.

   March 17, 2017 at 5:43 pm
 • keva Reply

  Jadnici.

  March 16, 2017 at 10:38 am
 • beli preletac Reply

  Sve to treba okreciti u#BELI SAMO JAKO# DA ZAPAMTE ZA SVA VREMENA BEZOBRAZLUKE I LOPOVLUKE ,pozz

  March 16, 2017 at 12:27 pm
  • IgorP Reply

   Da,da samo sto ovo nije zemlja Nedodjija pa tesko da ce neka rijaliti zvezda i uspeti nesto.

   March 16, 2017 at 3:18 pm
 • Neko sa strane Reply

  @milijana graditelj

  Vi ste pravi primer narodne poslovice: ” Cime se pametan stidi, glup se ponosi”. Sto bi neki nasi mladi rekli : ” Ko ti drma kavez”, a ja sam lepo vaspitan-a, pa samo navodim.Sem sto se primetiti da ste isfrustrirani ( sto se moze zakljuciti iz Vaseg napisanog) , Vi ste se pokazali i kao drski i nadmeni, javno sebe navodite kao primer nepotizma, nas gradjane Srbobrana nazivate sitnim i naravno Vas ne zanimaju ( ja se Vama obracam sa velikim, a ne sa malim slovom V) i kako kazete : ” Mene zanima samo “kapitalac “, a svojim pisanjem i obracanjem , nama gradjanina – ziteljima Srbobrana ( i bivsim i sadasnjim – jer i mnogi srbobranci koji vise ne zive Srbobranu ) , moj utisak je , od svega “kapitalnog”, da ste se poneli malogradjanski, a pri tome jos i nepismeni. Sledeci put , ako i kada se budete odlucili da nesto nekome javno ili tajno napisete ( u zavisnosti od toga kome pisete) , konsultujte se sa jednim skolarcem ( prvi, drugi, peti razred osnovne skole) , upitajte ga kako se gramaticki korektno pise. Verujte mi , svaki mali skolarac ce Vas sigurno nauciti da se pise na sledeci nacin, a navodim primer: Pocetak recenice, imena i prezimena ljudi, imena ulica, gradova, drzava……. i da ne nabrajam, pisu se velikim ( po Vasem – kapitalnim) slovima, a da ljudi – zitelji bilo koje sredine ( oni na koje mislite u Vase obracanju, a tu ubrajam i sebe) i ako se pise rec ljudi pise malim (sitnim) slovima, nikako nisu sitni, ni za Vas ni za bilo koga i ne mogu se tako nazivati. Cak ni kao karakterna osobina. O Vasem koriscenju znakova interpuncije, kao sto je zarez u tekstu, navoda i njihovom znacenju – kako i gde se upotrebljavaju, nekom drugom prilikom.

  March 16, 2017 at 4:46 pm
 • nis Reply

  Nema vas dosadašnji komentatori sa visokim IQ ??? Ili vam je neko zavrnuo j… ili odvrnuo slavinu ili ste ponovo ripnuli na glavu pa čekate da vam se vrati poljuljani IQ

  March 16, 2017 at 5:43 pm
  • znamjavas Reply

   Ubuduće ću pisati još jednostavnije tekstove, obzirom koliko vremena vam je trebalo da razumete ovaj. Na vaš tekst odgovor je već dao George Bernard Show i tako mi uštedeo vreme: “Jedan čovek koji ima svoju pamet i zna je koristiti, uvek će pobediti desetoricu koji koriste tuđu pamet a ne znaju je koristiti”.

   March 16, 2017 at 7:51 pm
  • zima a drva nema Reply

   Znamjavas,nedostaju nam Vasi kako strucni, tako i lucidni komentari. Ponestalo maste,materijala ili se radi o necem TRECEM?

   March 16, 2017 at 8:01 pm
   • znamjavas Reply

    Hvala gospodinu šumaru na informaciji da nema drva,, i moja su pri kraju. Ono u čemu se slažemo je da su komentari stvarno stručni i lucidni. Kada je u pitanju mašta, ona je još tu. Stvarno treba biti maštovit čovek pa poverovati u ono što priča Vaš Veliko vođa i njegovi sledbenici na svim nivoima (kad ih slušam uvek mi padne napamet rečenica: “bujna mašta lupa svašta”. Materijal nije nikada predstavljao problem. Dok god vi gospodarite Srbobranom (u ovom sastavu), dajete toliko materijala, da bi po ceo dan samo sedeo i pisao o vama. A niste baš toliko vredni da na vas trošim dragoceno vreme. Ono TREĆE mi je sumnjivo, da li je to nagoveštaj da sledi vaša poznata metodal zastrašivanja, ako nije to onda možda takođe nešto iz vašeg repertoara a to je kupovina ćutanja, ako već sumnjate ili znate ko je “znamjavas” otvoren sam za pregovore (vi ste me naučili da sve ima svoju cenu, samo ne znam koliko ste finansijski istrošeni). Voleo bi da mi kažete da li je ovo TREĆE kombinacija prethodne dve varijante ili je to neki vaš novi trik (ali čisto sumnjam u vašu inovativnost).

    March 17, 2017 at 10:23 am
  • Mali Radojica Reply

   Uh koliko zavisti, straha i kompleksa u samo dve rečenice. O vašem IQ govori najviše što niste mogli sastaviti prosto proširenu rečenicu a bez psovke. Poruka za vas i ostale vaše saborce, samo opušteno i bez straha, neće biti revanšizma, nema potrebe, gde će vam veća kazna od vas samih. Ovde je tema lopovluk i bahatost vaših partijskih drugova a ne komentatori sa manjim ili većim IQ. Pročitajte opet tekst gospodina Stijačića, pa lepo krenite stavku po stavku da demantujete i pokušate da odbranite vaše nadređene. Nema veze što nemate argumenata, što nemate čime da odbranite bahatost i krađu, vi lažite, to vam ionako najbolje ide evo već pet godina. Ali bavite se temom a ne Perom, Žikom i ostalima kojima je muka od vas i ovih vaših.
   A sad poruka za “znamjavas”, do sada su Vaši komentari pogađali u metu, u srž..to se najbolje vidi po ovima koji vas histerično napadaju,smehotresno šupljim komentarima. I molim vas, nemojte snagu da vam odvlači odgovaranje ljudima kojima je cilj da spinuju svaku temu. Gospodine Stijačiću, Vama hvala što ste uključili svetlo u ovoj tmini koja nas je sve zahvatila.

   March 16, 2017 at 10:02 pm
   • nis Reply
    March 17, 2017 at 7:48 am
    • znamjavas Reply

     Do sada ubedljivo najbolji komentar.

     March 18, 2017 at 10:47 am
   • znamjavas Reply

    Hvala “Mali Radojica” na savetu. Inače, čitajući Vaše komentare vidim da prepoznajemo iste probleme i isti sistem vrednosti. A što se tiče odgovora,, oni služe da nateraju “botovski kružok” da sedne i potroši nagomilanu intelektualnu energiju da smisle komentare čije vrednosti ste dobro definisali.

    March 19, 2017 at 12:38 pm
 • poltroncina jedna Reply

  A Jare misli da je neprimecen,e pa Jare varas se,kako god se maskirao i ti imas udela u ovoj srbobranskoj katastrofi i covek ti samo moze reci “Neka ti sve sa naprednjacima na cast sluzilo”.Poltron si i to zaista nisam znao BRUKO JEDNA>Hvala ti Stijacicu sto si nas na neke ljude u ovom tekstu podsetio.Umalo da zaboravimo na njega,ucutao se ulizica i broji pare.

  March 16, 2017 at 5:55 pm
 • Mirno spavaj nano! Reply

  Dragi Srbobranci,
  Postoje likovi koji su ukorenjeni u sistem ma kakav on bio i koja opcija vladala. Medjutim, postoje i oni koji misle da jedna lasta cini prolece, pokusavajuci da naprave gnezdo sedeci na kukavicijem jajetu. Ovi nasi Selski politicari lose koriste priliku koja im je data, jer ce prolece proleteti a oni svoju biografiju nece oprati. Imali su jedinstvenu priliku da nesto ucine za sebe, licno, jer nisu sposobni da ucine ista za opste dobro, nase dobro, niti im je to zadatak! Jer niko, bas niko, nece zapamtiti sta je ko od njih rekao, jer reciti i mudri nisu, niti sta je ko uradio, jer marljivi i radni nisu, ali ce se sigurno pamtiti i biti utisnuto duboko u svacije secanje kakva su osecanja budili kod svakoga od NAS.
  Dragi Srbobranci,
  Ako zelite MIRAN SAN, obezbedite ga sebi!!!!
  Imate priliku da Emotivno odreagujete, da po secanju i po svojoj savesti glasate. Ovoga puta, ovog proleca, Ucinite vi nesto za sebe!!! Jer oni koji su trebali i preuzeli odgovornost i prihvatili se obaveze da cine i ucine u vase ime, na lokalnom nivou, to nisu uradili, vec su se svi do jednog pobrinuli za sebe i za one od kojih su imali neke asne.

  March 20, 2017 at 11:48 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *