Alo, generacijo.

Alo, generacijo.

 

Ima nečeg magičnog u onom  spomeniku u parku. Nešto što nas stalno doziva. Čak i kada mi taj poziv nečujemo, on je tu! To je poziv da uzmemo vlastite sudbine u svoje ruke!

To je poziv na borbu za slobodu!

Kada oni koji su izabrani da sprovode zakone umisle da su Bogovi, kada oni koji su izabrani da poštuju svakog građanina i njemu polažu račune, dele ljude na podobne i nepodobne, kada nam oduzmu pravo na rad i budućnost, kada nas ponize do te mere da više ne možemo od stida da se pogledamo u ogledalo – e, tada je dužnost svakog od nas da podignemo svoj glas i pobunimo se.

Srbobran je sinoć otvorio oči. Mladi ljudi su nam održali lekciju.

I niko sada nema prava da preispitujte i analizira ove mlade ljude i njihove proteste. Niko.

Ni vlast ni opozicija!

Mi smo ih ostavili “današnjim” političarima u nasledstvo, ne zato što smo 6 oktobra bili demokrate, nego što smo bili slabići, koji neće da prljaju ruke. Slabići koji nisu tada, tog 6 oktobra, završili posao do kraja. Slabići koji nisu imali hrabrosti da istraju i sprovedu lustraciju, koja bi zauvek raskrstila sa svim političarima koji su doveli Srbiju tu gde je danas.

Zato, pustite na miru ovaj mladi i hrabri svet da naprave Srbiju kakvu želi.

Nemojte da im prigovarata da nemaju planove za posle, da nemaju lidera koji bi trebao i vama da se svidi, da su mladi, da ne znaju,da nemaju ovo ili ono….

Mi smo sve to imali, i vidite dokle smo ih doveli.

Savladajte stid što smo našoj deci ostavili ovakvo nasleđe, pridružite im se subotom i ćutite. Ako niste u stanju da ćutite uzmite od vaše dece pištaljku i stavite je usta, samo im nemojte prigovarati, nemojte ih učiti da i oni ćute i saginju glavu.

Srbobran je njihov. Ovo je njihova zemlja, oni  je vole, i imaju pravo da je urede po njihovoj meri.

Mi smo našu pamet  videli na delu!

 

Mi, generacijo, ne treba da se pitamo,  šta nam je činiti. Da imamo malo pameti, da smo makar malo slični ovoj deci koja rade naš posao i protestuju, trebali bi, svi mi preko 55 godina, da izađemo u subotu pred njihovu kolonu, da kleknemo  pred tu decu, i zamolimo ih za oproštaj.

Nihov cilj je plemenit i časan. Njihova borba iskrena i ne nasilna, a vera da mogu stvoriti bolje mesto za život i bolju budućnost, jaka. Oni su pokazali ko su, i obavezali nas da pokažemo ko smo mi.

Ne pametujmo, budimo  srećni  jer ne liče nama, stanimo uz mladost, pomozimo im da isprave naše greške !

A vi deco…

Klanjam vam se!

Share this post

Comments (8)

 • Debeli Zmaj Reply

  Najezio sam se! Odlican tekst!

  February 10, 2019 at 7:30 pm
 • Slavica Reply

  Bravo…

  February 11, 2019 at 10:20 am
 • Tanja Reply

  Nadam se da ce ovo mnogima pomoci da se u subotu nadju na trgu sa svojom decom.

  February 11, 2019 at 10:24 am
 • Andrijana Reply

  Svaka čast! Deca su jedino nasleđe što ostaje posle nas! Zato sam bila i biću na protestima, zbog svoje i ostale dece. Na njima je da promene svoju budućnost i da ne odlaze preko da rade. Kad smo mi svi bili šonje i nismo se borili da im ostavimo srećniji budućnost!

  February 11, 2019 at 11:05 am
 • Rade. Reply

  Nikada do sada nisam ostavio ni jeda komentar a pratim vas sajt.Sada moram jer ste prozvali i mene.Moja je cerka bila na protestu u subotu i ponosan sam na nju zbog toga.Kada je dosla kuci sa ushicenjem je majci i meni govorila o tome kako je sve bilo tamo ko je sve bio i kako nikada nece odustati dok se nesto ne promeni.Pomislio sam decija posla neka ih neka se istresu i bore za sebe.U pravu si ti milane mi smo krivi za sve jer smo bili kukavice.Meni si pomogao ovim recima jer tu srecu koju je moja cera dozivela kada sam joj rekao da cemo mama i ja u sledecu subotu biti sa njom nemogu da opisem.Ja moje dete vise nikada necu izdati ni pustiti nju da se bori za mene.

  February 11, 2019 at 3:44 pm
 • E i ja sam 1 od 5.ooo.ooo Reply

  Tako je.
  Generacijo ovo je nas posao.

  February 11, 2019 at 3:48 pm
 • Smetliste Reply

  Biće što biti mora! Leteće perje na sve strane….

  February 11, 2019 at 6:50 pm
 • Draca Reply

  Ovaj tekst je zajednicki za sve Srbobranske precednike opstina od 5 oktobra na ovamo!!! U glavnom lazo
  vi!!!

  February 19, 2019 at 3:23 am

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *