Nestale fakture!

Nestale fakture!

 

Predsednik Opštine je danas u Skuštini izjavio da su iz Opštinske zgrade nestale neke fakture.
Ovo je nešto ne zabeleženo.
Čuo sam da se krade svašta,ali uvek nešto što je neko materijalno dobro.Da to materijalno dobro,mogu biti i fakture,to nisam znao.
Ali znam nešto što bi moglo da odgonetne ovu nesvakidašnju „krađu“.
Znam da je naš Predsednik sinoć(dan pred zasedanje skupštine)obavešten da se protiv njega sprema politička bitka.Znam da ga je njegov saradnik obavestio o tome, i da mu je rekao da će neke osobe,o svojim saznanjima obavestiti,pored građana Srbobranske Opštine,i Predsednika SNS Aleksandra Vučića,lično.U tom obaveštenju koje ima preko 40 stranica,po mojim saznanjima ima svega,kako o veoma čudnim plaćanjima iz Opštinskog budžeta,tako i o nekim planovima koje naš Predsednik želi da sprovede.
Čudno je i to što je predsednik o toj krađi, odmah nakon saznanja da će neko javno da ga prozove,obavestio policiju i Skupštinu,a odbornicima je sa govornice rekao da su te fakture ukradene pre 6 dana.!
Šta je to čekao tih 6 dana?
Sve mi se čini da se Predsednik preigrao.Da je pomislio da će taj(ili ti)koji žele da se konfrontiraju sa njime da se uplaše.Bojim se da je pomislio,da na ovaj način može da ih spreči da objave i neke kompromitujuće faktura,(koje možda i imaju),a koje njemu mogu da štete,jer bi morao dugo da ih objašnjava.Bojim se da je pomislio,da će njegovi protivnici da se povuku,jer ukoliko bi objavili te famozne „fakture“bilo bi da su ih ukrali.
Smešno i potpuno neodgovorno.
Predsedniče da vas nešto naučim!
Rad Opštine je javan,otud se i zove javna Opštinska Uprava.Kada neko želi da izvrši uvid u Vaš rad,po zakonu Vi to morate da mu omogućite.Svaki građanin može ga zahteva uvid u vaše poslovanje i Vi imate obavezu da mu to omogućite.Tokovi novca se ne mogu prikriti,ma koliko se bilo ko trudio da to učini.Kada nekome treba bilo koja od Vaših faktura,a želi da je na bilo koji način zloupotrebi,taj može i da je kopira,bez potrebe da ih krade i time sebe dovodi u neprijatnu situaciju.Vi kao Predsednik Opštine ne smete da pretite,niti da zastrašujete radnike Opštine.

Jedino što ste dobo uradili,i ako vam to nije bila namera je to što će Policijski službenici sprovesti istragu zbog vaše prijave.Neka, davno su trebali da uđu u tu zgradu.

Share this post

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *